Det amerikanske finansselskab, American Express blev grundlagt som fragtfirma i 1850. Dette førte til introduktionen af finansielle produkter til deres kunder, såsom rejsechecks. I 1958 gav firmaet forbrugere en ny og praktisk måde at betale på, da de introducerede deres første charge card.

Senere blev det muligt at få både private betalingskort og et erhvervskort gennem American Express. Med erhvervskortet fik virksomheder nu bedre mulighed for at holde styr på medarbejdernes udgifter.

I løbet af 1990’erne udvidede deres forretninger og services til Sydamerika og Europa. Her blev det også muligt at få udstedt AMEX betalingskort i Danmark.

Betal med kort

American Express betalingskortet, eller AMEX kortet udstedes af selskabet selv. Selskabet har også deres eget processeringsnetværk, på samme måde som VISA og MasterCard. Dette gør det muligt for dem, at Derudover processerer de også selv betalingerne. Dermed er de et af de få finansielle selskaber, som kan både udstede og processere betalingskort.

I 2012 blev der i Danmark lukket for alle private AMEX kort og det er ikke længere muligt at få et AMEX kort som privatperson. Det er under særlige forudsætninger fortsat muligt at få fat i et erhvervskort.

Det er uvist hvorvidt der i fremtiden vil blive åbnet op for at der igen kan blive udstedt private AMEX kort.

Tag imod AMEX

Selvom der ikke bliver udstedt private kort, er det stadig muligt at tage imod betalinger via kortet i Danmark. Det betyder, at hvis du er ejer af et betalingskortene, så er det ikke ubrugeligt i Danmark.

Er du erhvervsdrivende og vil gerne give dine kunder muligheden for at betale med deres AMEX kort, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan ansøge om at blive American Express-betalingsmodtager gennem enten Nets eller Elavon.

Har du en betalingsaftale hos Yourpay er det ikke en del af vores standard løsning at tilbyde betalingsmulighed med AMEX kort. Har du Elavon som din udbyder på AMEX aftalen, har vi mulighed for at koble det på din aftale hos Yourpay. Det kan du læse mere om her.